Actieradius van de BMW iX3

BMW Lanceert interessant nieuws over de volledig elektrische BMW iX3, waarvan de productie in 2020 start. De BMW iX3 is de eerste honderd procent elektrische SAV met de vijfde generatie van de BMW eDrive Technologie. Unieke innovaties voor en de elektromotor en het accupakket, zorgen voor een zeer ruimte actieradius en verbeterde efficiëntie . 

Zeer ruime actieradius

Dit honderd procent elektrische model is straks uitermate goed inzetbaar voor dagelijks gebruik, met een actieradius van meer dan 440 km (WLTP-testcyclus), Dit wordt bereikt met een bruto batterijcapaciteit van 80 kWh (netto 74 kWh). In de BMW iX3 zorgt deze technologie voor de voor BMW kenmerkende rijdynamiek, gecombineerd met uitstekende efficiëntie en een opmerkelijk grote actieradius in verhouding tot het gewicht van de auto.

eDrive Technologie

De nieuwste BMW eDrive technologie is de sleutel tot de duurzaamheid van elektrische auto’s. Dit is het resultaat van voortdurend ontwikkelingswerk in het kader van BMW EfficientDynamics en van meer dan tien jaar ervaring bij BMW Group op het gebied van elektromobiliteit. Alle onderdelen van de BMW eDrive technologie zijn door BMW Group zélf ontwikkeld. Elektromotoren en hoogvoltagebatterij worden in eigen fabrieken geproduceerd. Daardoor hebben ook alle afzonderlijke componenten de eigenschappen en de kwaliteit die BMW als maatstaf hanteert. 

De aandrijflijn

De verhouding tussen het motorvermogen en het gewicht van de aandrijflijn is met 30% verbeterd ten opzichte van de techniek van de vorige generatie. De elektromotor van de BMW iX3 heeft een maximumvermogen van 286 pk. Zijn indrukwekkend hoge koppel van 400 Nm zorgt voor een directe acceleratie vanuit stilstand en deze blijft ook beschikbaar bij hogere snelheden. 

De elektromotor in de BMW iX3 drijft de achterwielen aan. De efficiency van het aandrijfsysteem is optimaal en draagt bij aan een riante actieradius. De BMW iX3 biedt daarbij de traditionele rijbeleving van BMW modellen met achterwielaandrijving.