Interview met Winfried van Breugel

Deze auto is perfect als je veel in de file staat

Winfried van Breugel is directeur bij een transportbedrijf. Hij woont in Vlaardingen maar zijn werk is op Schiphol. Dit betekend dat hij bijna iedere dag wel in de file staat. Om dit wat comfortabeler te maken rijdt hij een BMW 330e, een hybride auto dus.

Comfortabel en goed voor het milieu

Winfried heeft 5 jaar geleden gekozen voor een hybride auto omdat de bijtelling toen nog lager was, voor hem was dit een groot voordeel. Helaas is dit voordeel nu weggevallen maar toch heeft hij weer gekozen voor een hybride auto. “Ik heb ook even getwijfeld over een volledig elektrische auto, maar ik ging voor mijn werk nog regelmatig naar Frankfurt. Voor die afstand was een elektrische auto nog te onhandig vanwege de laadtijd en de actieradius.”

Het grootste voordeel van een hybride auto is voor Winfried toch wel het comfort. “Door mijn werk sta ik veel in de file, deze auto is hier perfect voor. Hij glijdt soepel over de weg en ik voel niks van het schakelen.” Het bedrijf waar Winfried werkt is druk bezig met duurzaamheid, vandaar dat hij ook een auto wilde rijden die hier bij past.

Winfried gebruikt de auto ook als gezinsauto, hier is de auto dan ook ruim genoeg voor. De auto kan hij opladen in de buurt, maar dit is niet heel vaak nodig omdat de auto zelf ook elektriciteit genereerd. Winfried zou de auto zeker aanraden in zijn omgeving: “Een hybride auto is een comfortabele manier van rijden en ook nog eens beter voor het milieu.”

Ik heb niet lang hoeven twijfelen over deze auto
Winfried van Breugel