BMW Racing Cup

De start van een spannend seizoen

De BMW Racing Cup is een unieke race cup waarin coureurs met gelijkwaardige auto’s kunnen strijden voor de overwinning. Het concept biedt coureurs fantastische mogelijkheid om laagdrempelig en op hoog niveau autosport te kunnen bedrijven. Het ‘arrive & drive’ concept met de 410 pk sterke BMW M240i staat daar garant voor.

Dusseldorp BMW is dit jaar de nieuwe partner van de BMW Racing cup. Alle BMW M240i modellen die in de Racing Cup worden gebruikt, worden door Dusseldorp BMW geleverd. Alle informatie over de BMW Racing cup lees je op deze pagina.

Rijden met een BMW M240i Cup
Seizoen met 7 races
Arrive & Drive concept
BMW Racing Cup Zandvoort pitstraat

De BMW Racing cup

De BMW Racing Cup is een unieke race cup waarin coureurs met gelijkwaardige auto’s strijden voor de overwinning.

BMW Racing Cup - Teams & Rijders

Nieuws

Het laatste nieuws rondom de BMW Racing Cup lees je op deze pagina. 

BMW Racing cup DayVtec partner

Onze partners

Bekijk welke partners het mee participeren in het fantastische concept van de BMW Racing Cup 

BMW Racing Cup Seizoen 2021

Informatie & Kalender

Hoewel het nog onzeker is wanneer er weer actief geracet kan worden in Nederland heeft de organisatie van de BMW Racing Cup een voorlopige kalender met 7 races samengesteld, waarvan er 5 zijn voorzien in Zandvoort en 2 in Assen. Ook is er een flink aantal testdagen beschikbaar voor de deelnemers, zodat zij zich een kunnen maken met de potente BMW M240i. Op de testdagen is er voldoende begeleiding aanwezig om minder ervaren coureurs de fijne kneepjes van het racevak bij te brengen.


De races worden onder de vlag van DNRT verreden en kennen een bijzondere timing. Alle races vinden plaats op een doordeweekse avond – de vrije training – gecombineerd met de kwalificatietraining – (30 minuten) begint niet voor 17:00 uur; daarna volgen er twee races van elk 50 minuten (met een verplichte pitstop). Om 21:00 uur is het evenement dan alweer voorbij en heeft een ieder ruim twee uur track time gehad – dat is meer dan menig raceklasse in een heel raceweekend (vrijdag – zondag) te bieden heeft. En passant genieten deelnemers en hun aanhang van uitgebreide catering in de centrale hospitality unit. “Dit concept is ideaal voor drukke ondernemers, die wel graag racen, maar niet de tijd hebben om daar een paar dagen mee bezig te zijn,” zegt Davy Lemmens over dit unieke concept.

BMW Racing cup kalender 2021

BMW Racing cup Kalender

✔Dinsdag 23 maart Zandvoort

✔Dinsdag 18 mei Zandvoort

✔Maandag 21 juni Zandvoort

✔Woensdag 25 augustus Assen

✔Dinsdag 21 september Zandvoort

✔Dinsdag 5 oktober Assen

✔Dinsdag 19 oktober Zandvoort

Racen op hoog niveau met de competitieve BMW M240i
BMW M240i Cup modelinformatie

BMW M240i cup auto

Zeer competitief

De BMW M240i Coupé is gekozen als basis voor de BMW Racing cup, het platform biedt fantastische mogelijkheden voor alle aanpassingen. Zo levert de 3.0 6-cilinder-in-lijn met motor door de nodige aanpassingen maar liefst 410 PK en 600Nm. En heeft de BMW M240i nu gewicht besparende polyester componenten als portieren, motorkap en spatborden. Op onze modelpagina lees je alle uitgebreide modelinformatie en de mogelijkheden tot aanschaf. 

BMW Racing cup nieuws

Het laatste nieuws rondom de BMW Racing Cup lees je op onze nieuwspagina

BMW Racing Cup Partners contact

BMW Racing cup contact

Wilt u graag meer weten over de BMW Racing Cup, zelf meedoen of een BMW M240i cup auto bestellen? Dit kan eenvoudig door contact op te nemen met één van de onderstaande race preparateurs.

DayVtec Engineering (Valkenburg - ZH) Bezoek de website

Hans Weijs Motorsport (Nijmegen) Bezoek de website

MDM Motorsport (Badhoevedorp) Bezoek de website

BMW Racing Cup Social Media

Niets missen rondom de leukste Race Cup in Nederland? Volg dan nu de BMW Racing Cup via Social Media.

Volg ons op Facebook Klik hier 

Volg ons op Instagram Klik hier

Bekijk onze video's op YouTube Klik hier