De nieuwe BMW 225xe Active Tourer.

Veelzijdiger en efficiënter dan ooit

Door een serie verbeteringen in accutechnologie voor BMW plug-in hybride modellen is over een grotere afstand louter elektrisch en emissievrij te rijden. Dankzij de nieuwe generatie accu’s kan de BMW 225xe Active Tourer een meer dan 25% grotere afstand volledig elektrisch rijden, wat in de praktijk neerkomt op een range tussen de 55 en 57 kilometer*. Ook de efficiency is verder geoptimaliseerd: de BMW 225xe Active Tourer verdeelt de aandrijfkracht van de verbrandingsmotor en de elektromotor via een specifiek voor hybride aandrijving ontwikkeld vierwielaandrijfsysteem over de voor- en achterwielen. Het gemiddelde brandstofverbruik komt nu uit op 1,9 liter per 100 kilometer* – een reductie van meer dan 15%. De uitstoot van CO2 gaat omlaag naar waarden tussen de 42 en 44 gram per kilometer*, met tegelijk een daling van het energieverbruik naar 13,5-13,8 kWh per 100 kilometer*.

Elektrische range

Een significante toename

De significante toename van de elektrische range van de nieuwe BMW 225xe Active Tourer is grotendeels te danken aan de hogere capaciteit van de lithium-ion-accu. Die is gestegen van 7,7 naar 10 kWh zonder dat de afmetingen van de accu zijn gewijzigd. Opladen kan op het conventionele elektriciteitsnet thuis met behulp van de standaard meegeleverde laadkabel. Op deze manier is de accu in vijf uur volledig op te laden. Met gebruik van een BMW i Wallbox lukt dat in 3 uur en 15 minuten. De aansluiting voor het opladen zit achter een klepje in het zijscherm linksvoor. De hoogvoltage-accu is geplaatst onder de achterbank om ruimte te sparen en de bagageruimte zo groot mogelijk te houden in vergelijking met de andere modelvarianten van de BMW 2 Serie Active Tourer. De bagageruimte van de BMW 225xe Active Tourer meet 400 liter en met de in de verhouding 40:20:40 neerklapbare achterbankleuning is het volume uit te breiden naar 1.350 liter.

De boost van een elektromotor

Vanuit stilstand naar 100 km/h in 6,7 seconden

De plug-in hybride accelereert vanuit stilstand naar 100 km/h in 6,7 seconden. Daarbij biedt de boost van de elektromotor een vleug extra sportiviteit en de nodige veiligheidsreserve bij het inhalen van een langzamer rijdende voorligger op bijvoorbeeld een tweebaansweg. De topsnelheid van de BMW 225xe Active Tourer bedraagt 202 km/h. In puur elektrische rijmodus is een maximale snelheid van 130 km/h mogelijk.

LEVERBAARHEID EN PRIJZEN

NEEM CONTACT OP

Vermogen. Power. Controle. Van de bijzonder zuinige 3-cilinder dieselmotor tot de toerengretige en koppelsterke 4-cilinder benzinemotor: de BMW 2 Serie Active Tourer laat zich op elk moment van zijn sportieve kant zien. En nog uiterst soepel ook, dankzij een sportief afgestemde 7-traps transmissie met dubbele koppeling of de intelligente vierwielaandrijving BMW xDrive. Voor optimale grip en meer rijplezier.