De nieuwe BMW X5 iPerformance

Het aanbod van de BMW X5 wordt in de loop van 2019 uitgebreid met een plug-in hybridevariant. De nieuwe BMW X5 xDrive45e iPerformance combineert een zescilinder-in-lijn benzinemotor met BMW TwinPower Technologie met de nieuwste BMW eDrive technologie. Dankzij de voortdurende progressie op het gebied van hybridetechnologie levert de nieuwe uitvoering van de BMW X5 een systeemvermogen van 290 kW (394 pk), een verbeterde elektrische actieradius en een significant lagere CO2-uitstoot ten opzichte van zijn voorganger.

iPerformance Prestaties

De tweede generatie van de plug-in hybride combineert het volledig elektrische rijplezier van een BMW iPerformance model met de kenmerkende veelzijdigheid van een Sports Activity Vehicle (SAV). Daarmee tilt de nieuwe BMW X5 xDrive45e iPerformance zowel rijdynamiek als efficiency naar een nog hoger niveau. De acceleratie van 0 naar 100 km/h is mogelijk in slechts 5,6 seconden – meer dan een seconde sneller dan het vorige model. De elektrische topsnelheid is verhoogd van 120 tot 140 km/h. De elektrische actieradius bedraagt nu 80 kilometer*, bijna drie keer zo veel als die van zijn voorganger. Het gemiddelde brandstofverbruik van de nieuwe BMW X5 xDrive45e iPerformance is gedaald tot 2,1 l/100 km met een bijbehorende CO2-uitstoot van 49 g/km*.

De topsnelheid van de BMW X5 xDrive45e iPerformance bedraagt 235 km/h.

Rijke uitrusting

De nieuwe BMW X5 xDrive45e iPerformance is standaard uitgerust met luchtvering op de voor- en achteras, evenals elektronisch gestuurde dempers. Integral Active Steering (vierwielbesturing) is optioneel. Bovenop een uitgebreide reeks voorzieningen op het gebied van intelligente connectiviteit zijn ook nieuwe digitale diensten beschikbaar die specifiek gericht zijn op elektromobiliteit. Alle rij-assistentiesystemen die voor de Sports Activity Vehicle ontwikkeld zijn, evenals de vele hoogwaardige opties op het gebied van comfort en luxe, zijn onveranderd leverbaar voor de nieuwe BMW X5 xDrive45e iPerformance.