Meer Accucapaciteit voor BMW i3(s)

Door de voortdurende ontwikkeling van de BMW eDrive technologie vergroot BMW opnieuw het rijplezier van de volledig elektrisch aangedreven modellen van BMW i. Door de capaciteit van de batterijen te vergroten tot 120 Ah met een opslagcapaciteit van 42,2 kWh biedt BMW nu een nieuwe generatie extra krachtige accu's voor zowel de BMW i3 als de BMW i3s. De actieradius van de BMW i3 (120 Ah) bedraagt volgens de officiële testcyclus (WLPT) 310 km, de BMW i3s (120 Ah) haalt daarin 285 km.*

De nieuwe BMW i3 (120 Ah) en BMW i3s (120 Ah) zijn vanaf dit moment te bestellen bij Dusseldorp, voor onderstaande vanaf prijzen. Ze zijn bovendien sneller leverbaar dan elke andere elektrische auto in Nederland. BMW i3 en i3s modellen die u begin oktober bestelt, worden in november al geproduceerd. De versies met 94 Ah batterij zijn niet meer leverbaar.

BMW i3 (120 Ah): € 41.995 
BMW i3s (120 Ah): € 45.695


 

 

Een sportpakket als nieuwe optie voor de BMW i3.

In de toekomst kan het kenmerkende emissievrije rijplezier van de BMW i3 worden gecombineerd met een nieuw sportpakket. Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe optie is het sportonderstel dat standaard is op de BMW i3s. Dit omvat specifieke dempers, veren en stabilisatorstangen. Het onderstel is 10 millimeter verlaagd en heeft een grotere spoorbreedte. Lichtmetalen 20-inch wielen in Jet Black of een two-tone afwerking maken het pakket compleet. De BMW i3 met dit sportpakket is te herkennen aan de zwarte wielkastranden.

Nieuwe lakkleuren, adaptieve koplampen en verbeterde bediening en connectiviteit.

De BMW i3 is sinds de introductie in 2013 de bestverkopende elektrische auto in het compacte premiumsegment. De BMW i3 staat symbool voor vooruitstrevende mobiliteit en zijn karakteristieke vormgeving is nauw verwant aan de LifeDrive voertuigarchitectuur die een aluminium onderstel combineert met een passagierscompartiment van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP). Met de introductie van deze nieuwe accugeneratie heeft BMW het design van de BMW i3 vernieuwd met andere accenten. Zo kunnen kopers de i3 (120 Ah) en i3s (120 Ah) bestellen in de nieuwe exterieurkleur Jucaro Beige metallic met accenten in Frozen Grey. Imperial Blue metallic, Melbourne Red metallic, Capparis White en Fluid Black zijn nog steeds leverbaar. Het optionele interieurthema Loft is voorzien van de nieuwe bekleding Electronic Braun in een combinatie van stof en Sensatec – in Carum Grau met bruine accenten en interieurdelen in Electronic Braun.

Als alternatief voor de standaard LED-koplampen kunnen kopers voortaan kiezen voor adaptieve LED-koplampen met een automatische, selectieve dimfunctie voor het grootlicht. De innovatieve matrixtechnologie van het grootlicht vergroot het zicht en voorkomt verblinding van tegenliggers. Om dit te bereiken, is de lichtbundel verdeeld in vier horizontale segmenten onafhankelijk van elkaar ge(de)activeerd kunnen worden bij snelheden boven de 70 km/u. Deze segmenten passen zich aan de verkeerssituatie aan. Als de frontcamera een tegenligger of een andere weggebruiker detecteert die in dezelfde richting rijdt, wordt de ruimte waarin dit voertuig rijdt alleen met dimlicht verlicht. Dit wordt bereikt door de grootlichtsegmenten uit te schakelen die verantwoordelijk zijn voor dat deel van de totale lichtbundel. Hierdoor blijven de andere delen van de weg wél verlicht met grootlicht. De adaptieve LED-koplampen zijn ook voorzien van bochtverlichting en grootlichtassistent.

De verbeterde interface van het iDrive besturingssysteem met knoppen in een tegelstructuur en een livemodus, is nu ook leverbaar in combinatie met het optionele navigatiesysteem Business. Hiermee is de gewenste informatie nog sneller en eenvoudiger beschikbaar. Verder is de optielijst uitgebreid met een inductielader voor telefoons en een WLAN hotspot voor een snelle internetverbinding voor maximaal tien apparaten in de auto.