BMW biedt Wireless Charging.

Beschikbaar voor de BMW 530e iPerformance

BMW i heeft opnieuw een wereldprimeur: een af fabriek leverbaar, volledig geïntegreerd inductielaadsysteem voor de hoogspanningsaccu in een Plug-in Hybride auto. De productie ervan start in juli. In het kader van de NUMBER ONE > NEXT-strategie van BMW Group is BMW i opnieuw toonaangevend voor de ontwikkeling van baanbrekende laadtechnologie die het dagelijkse gebruiksgemak van elektrisch aangedreven voertuigen ingrijpend vergroot. Met de introductie van deze technologie zet BMW Group opnieuw een stap naar een infrastructuur waarin het opladen van de accu van een elektrisch aangedreven auto nog makkelijker is dan het ‘voltanken’ van een conventionele auto.

Elektromagnetisch veld

BMW Wireless Charging kan de hoogspanningsaccu opladen zonder kabels. Daarvoor moet de auto boven de Ground Plate Module (GPM) staan, die bijvoorbeeld in de garage is geïnstalleerd. Het laadproces begint zodra de auto in de juiste positie staat; de bestuurder hoeft verder geen handelingen te verrichten.

Het optioneel leverbare BMW Wireless Charging omvat een inductielaadstation, de GroundPad die zowel buiten als in de garage kan worden geïnstalleerd, en een component voor montage onder de auto, de CarPad. De prijzen van het systeem zijn als volgt:

Optie BMW CarPad Wireless Charging (CPM) € 950

Accessoire Ground Plate Module (GPM) € 2.380

De contactloze overdracht van energie van de GroundPad naar de CarPad gebeurt over een afstand van ongeveer acht centimeter. De GroundPad wekt een magnetisch veld op en in de CarPad ontstaat een elektrische stroom die de accu van de auto oplaadt. Het systeem heeft een capaciteit van 3,2 kW, zodat de accu van de BMW 530e iPerformance in ongeveer drieënhalf uur is op te laden. Met een efficiency van ongeveer 85% is het BMW Wireless Charging-systeem ook nog eens zeer efficiënt.