De BMW i7 M70 xDrive

BMW introduceert de nieuwe BMW i7 M70 xDrive. Dit het krachtigste volledig elektrische model door BMW ooit gemaakt. Elektromotoren op de voor- en achteras zorgen samen voor een systeemvermogen van 660 pk. Het M specifieke onderstel zorgt ervoor dat de nieuwe BMW i7 M70 xDrive een perfecte combinatie is tussen ongekende prestaties en elektrisch rijden. De Marktintroductie van deze nieuwe i7 vind plaats in de tweede helft van 2023.

De elektromotor van de BMW i7 M70 xDrive

De krachtigste elektromotor door BMW

De vijfde generatie BMW eDrive technologie van de BMW i7 wordt constant verder verbeterd voor betere prestaties en meer efficiëntie. De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is voorzien van geïntegreerde aandrijfunits op de voor- en achteras. Daarbij zijn de elektromotor, aansturingselektronica en transmissie zeer compact gecombineerd in één behuizing.

Het M specifieke ontwerp van de synchroonmotoren van de BMW i7 M70 xDrive zorgt voor een ongeëvenaarde vermogensdichtheid – zeker bij de motor op de achteras. Met 2,41 kWh per kilogram is het op dit moment de meest krachtige BMW elektromotor.

De prestaties van de BMW i7 M70 xDrive

De prestaties van de BMW i7 M70 xDrive

De elektromotor op de achteras levert een maximaal vermogen van 489 pk. In samenwerking met de 258 pk sterke elektromotor op de vooras ontstaat volledig elektrische vierwielaandrijving. In Sport Mode bedraagt het systeemkoppel 1.015 Nm en zelfs 1.100 Nm met M Launch Control en de M Sport Boost functie ingeschakeld. Op deze manier beschikt de BMW i7 M70 xDrive over een ongekende trekkracht.

Bij M Launch Control wordt de aansturing van het koppel en de tractiecontrole geregeld door de aansturingsunit van de elektromotor. Die controleert het vermogen van de elektromotoren zeer nauwkeurig om zonder gripverlies fascinerende prestaties te leveren.

De M specifieke aansturing van de elektrische vierwielaandrijving, de besturing, de schokdempers en de systemen voor rijdynamiek zorgt voor typerende M rijdynamiek en wendbaarheid. Tegelijk is een hoge mate van comfort op lange afstanden gewaarborgd.

De kleuren van de BMW i7 M70 xDrive

De kleuren van de BMW i7 M70 xDrive

De nieuwe BMW i7 M70 xDrive is leverbaar met een breed aanbod carrosseriekleuren. Er is keuze uit meer dan 100 BMW Individual carrosseriekleuren. BMW Individual Two-Tone carrosseriekleuren zijn nu ook te combineren met BMW Individual carrosseriekleuren voor een bijzonder extravagante uitstraling. Bijvoorbeeld met BMW Individual Liquid Copper metallic voor de onderste helft van de carrosserie en Sapphirschwarz metallic voor het bovenste deel.