De eerste BMW M3 Touring ooit!

Na 50 jaar wachten is het zover: De BMW M3 Competition Touring met M xDrive. BMW M verwelkomt een nieuwe carrosserievariant in de line-up van high-performance modellen

De eerste BMW M3 Touring ooit is gelanceerd en het is een prachtige auto! De BMW M3 Touring combineert authentiek autosportgevoel met een onderscheidend karakter en heel veel praktische kwaliteiten. De BMW M3 Touring beleeft zijn wereldpremière tijdens het Goodwood Festival of Speed in juni 2022. De marktintroductie en productiestart zijn in november 2022. De BMW M3 Touring wordt net als de BMW M3 Sedan geproduceerd in de BMW Group fabriek in München.

 

Aandrijftechnologie

De aandrijftechnologie is volledig gericht op het leveren van verleidelijke prestaties. De 375 kW (510 pk) sterke zescilinder-in-lijn M TwinPower Turbo benzinemotor wordt gecombineerd met de 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic en M xDrive vierwielaandrijving. Het nieuwe M model is dan ook exclusief leverbaar als BMW M3 Competition Touring met M xDrive.

De ondersteltechnologie is afgestemd op zowel de krachtige prestaties van de aandrijflijn als het specifieke concept van de BMW M3 Touring. Dat zorgt voor een ideale balans tussen sportieve prestaties en hoogstaand rijcomfort, of het nu gaat om dagelijkse ritten in de auto of een lange reis met de auto.

De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 3,6 seconden en de sprint van 0 naar 200 km/h slechts 12,9 seconden.

Exterieur

Het extravagante exterieurdesign van de eerste M3 Touring benadrukt het unieke concept en creëert een ongeëvenaard dynamische uitstraling.

Heldere oppervlakken en atletische vormen benadrukken het prestatiepotentieel van de BMW M3 Touring, net als de M specifieke designdetails en functionele elementen als de openingen voor de koellucht en de aerodynamica. In het bijzonder opvallend zijn de verticale BMW nierengrille zonder omlijsting, de grote luchtinlaten aan de zijkant, de krachtig gevormde wielkuipen en de prominente dorpelverbreders. Samen met de extra elementen van de voor- en achterbumper vormen de dorpelverbreders een hoogglans zwarte lijn rond de auto. Andere kenmerken zijn de M kieuwen in de voorpanelen en de in de achterbumper geïntegreerde dubbele uitlaateindpijpen, zowel links als rechts. 

Interieur

Het veelzijdige interieur van de eerste BMW M3 Touring zorgt voor een onderscheidend karakter, een andere manier om M typerende prestaties te combineren met praktisch gebruiksgemak. Het nieuwe BMW iDrive met BMW Curved Display zorgt voor geavanceerde bedieningsmogelijkheden en connectiviteit in het unieke interieur.

De M3 Touring. Een droom die werkelijkheid wordt.

Bekijk hier de officiële video van de BMW M3 Competition Touring met M xDrive.