De nieuwe BMW M2

Eindelijk hier: de nieuwe BMW M2! Het nieuwste van BMW M in zijn beste vorm. De nieuwe BMW M2 is compact, sportief en zorgt voor ongekend veel rijplezier. De 6-cilinder-in-lijn benzinemotor levert een vermogen van maar liefst 460 pk waarmee u van 0 naar 100 sprint in 4,1 seconden. Voor wie dit op een klassieke manier wilt ervaren is de nieuwe BMW M2 ook leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. De nieuwe BMW M2 wordt in april 2023 wereldwijd geïntroduceerd en zal beschikbaar zijn vanaf € 113.799,-

De prestaties van de nieuwe BMW M2

De prestaties van de nieuwe BMW M2

De 6-cilinder-in-lijn benzinemotor met M TwinPower Turbo technologie in de nieuwe BMW M2 is onderscheidend door het gemak waarmee hij hoog in toeren klimt en extreme prestaties levert. De 3,0 liter motor reageert meteen op het gaspedaal en levert zijn vermogen lineair af tot in het hoogste toerenbereik. De motor in de nieuwe BMW M2 levert zijn maximumvermogen van 460 pk bij 6.250 toeren per minuut. Hiermee overtreft hij de motor van zijn voorganger met 90 pk. Het maximumkoppel van 550 Nm is beschikbaar van 2.650 tot 5.870 toeren per minuut.

Het motorvermogen van de nieuwe BMW M2 wordt naar de achterwielen geleid via een 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic. De transmissie is te bedienen met zowel de keuzehendel als met de schakelpaddels aan het stuurwiel. De nieuwe BMW M2 is optioneel ook leverbaar als handgeschakelde zesversnellingsbak, hij accelereert dan van 0 naar 100 in 4,3 seconden.

Het interieur van de nieuwe BMW M2

Het interieur van de nieuwe BMW M2

De nieuwe BMW M2 heeft een op de bestuurder gericht interieur. Met onder andere het nieuwe BMW Curved Display met een grafische lay-out op het 12,3 inch Info Display en instellingen van de auto en meer op het 14,9 inch Control Display. Zowel het BMW Curved Display als de BMW Intelligent Personal Assistant behoren tot de nieuwste generatie van BMW iDrive en is ontwikkeld voor intuïtieve interactie tussen de bestuurder en de auto door middel van aanraakbediening en gesproken commando’s.

De nieuwe BMW M2 bevat standaard sportstoelen met Sensatec/Alcantara bekleding. M sportstoelen en M Carbon kuipstoelen zijn optioneel leverbaar.