Duurzaamheid bij Dusseldorp BMW

Bij Dusseldorp vinden we het belangrijk dat we voorop lopen wat betreft innovatie, moderne techniek en duurzame mobiliteit. We werken daarom hard aan een duurzame toekomst. Zo  hebben we bijvoorbeeld in Oostzaan een vestiging dat vrijwel CO2-neutraal opereert dankzij onder andere zonnepanelen en een duurzaam klimaatsysteem. Ben jij benieuwd wat wij bij Dusseldorp allemaal doen om zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te ondernemen? Lees dan snel verder!

Meer over Dusseldorp BMW

Dusseldorp Oostzaan duurzame ramen

Duurzame klimaatsystemen

Dusseldorp Oostzaan is de meest duurzame vestiging van Dusseldorp. Het pand in Oostzaan opereert vrijwel CO2-neutraal dankzij onder andere zonnepanelen, maar ook dankzij verschillende andere klimaatsystemen.

Zo hebben we in Oostzaan aparte ruimtes met bewegingssensoren en een thermostaat die bepalen of een ruimte gekoeld of verwarmd moet worden. De showroom in Oostzaan heeft geen airco. In plaats daarvan gaan de bovenste ramen automatisch open wanneer het te warm wordt in de showroom en het systeem het niet meer genoeg kan koelen. Als de ramen opengaan en de warme lucht naar boven stijgt wordt deze automatisch naar buiten gedrukt waardoor de warme lucht niet meer blijft hangen en het koeler wordt in de showroom. Daarnaast zijn er diepe vensterbanken en luifels die zorgen voor de juiste temperatuur.

Binnen 5 jaar een hoog rendement

Ook zijn we in alle vestigingen bezig met het vervangen van de CV installatie voor een warmte-koelinstallatie. Vanuit een systeem kunnen alle ruimtes op deze manier apart worden verwarmd of gekoeld. Het KCC in Apeldoorn heeft een apart systeem voor luchtzuivering, airco en verwarming omdat hier meerdere mensen in een ruimte zitten. Het doel is om binnen 5 jaar op iedere vestiging een hoog rendement CV installatie of warmte terugwininstallatie te hebben. Meerdere vestigingen hebben dit al, de rest wordt hier momenteel op voorbereid.

In de afgelopen twee jaar hebben we 86.520,77 kg CO2-uitstoot vermeden en 2.582 bomen geplant dankzij de zonnepanelen in Oostzaan
Zonnepanelen Oostzaan

Zonnepanelen en laadinfra

Voor alsnog is Oostzaan het enige pand met zonnepanelen. De stroom die wij hiermee opwekken leveren we terug aan het net. Vanuit het net word het hele pand vervolgens voorzien van stroom. Het doel is om in 2025 te starten met het plaatsen van zonnepanelen op de andere vestigingen. Het plaatsen van de zonnepanelen zal dan worden gecombineerd met het verzwaren van de laadvoorzieningen van elektrische auto’s. Dit zal gebeuren in de vorm van een zelf schakelend systeem. Het is dan de bedoeling dat de energie vanuit de zonnepanelen eerst gebruikt gaat worden om de laadpalen te voorzien en daarna de stroom pas te gebruiken voor de rest van het pand. Ook zal de resterende stroom worden opgeslagen zodat dit later kan worden gebruikt.

Daarnaast hebben we recent, als een van de eerste dealers in Nederland, een grote investering gedaan in elektrificatie. Op iedere vestiging van Dusseldorp zijn er snelladers geplaatst om het elektrisch rijden te stimuleren.

Oostzaan LED verlichting

LED verlichting

Bij Dusseldorp BMW zijn wij bezig met het vervangen van alle lichtbronnen voor LED verlichting, het doel is dat dit binnen de komende twee jaar is afgerond. In alle vestigingen zal de conventionele verlichting worden vervangen voor een duurzamere LED variant. LED verlichting heeft voor Dusseldorp Automotive namelijk meerdere voordelen.

LED verlichting is prettiger om in te werken. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat LED verlichting positieve gevolgen heeft op prestaties van werknemers. Bij Dusseldorp is dit voornamelijk in de werkplaats het geval. Monteurs staan nu niet meer langer in hun eigen schaduw te werken door de verschillende lichtbronnen die overal zijn gemonteerd. Ook in de kantoren heeft de LED verlichting positieve gevolgen, werknemers kunnen zich dankzij deze verlichting namelijk beter concentreren en hebben minder hoofdpijn.

Een langere levensduur en minder energie verbruik

Met LED verlichting dragen wij bij Dusseldorp een steentje bij aan het milieu. Doordat LED lampen een stuk langere levensduur hebben en veel minder energie verbruiken, zijn deze lampen een stuk beter voor het milieu dan bijvoorbeeld gloeilampen of hallogeenlampen. Daarnaast worden er bij de productie van LED lampen minder schadelijke materialen gebruikt en is de CO2 uitstoot een stuk minder.

Erkend duurzaam +

Bij Dusseldorp BMW zijn we in het bezit van een Erkend Duurzaam + certificaat. Dit betekend dat we voldoen aan de eisen op het gebied van Maatschappelijk verantwoord ondernemen.

+ Bij Dusseldorp BMW luisteren we naar de wensen van het personeel, bijvoorbeeld door LED verlichting te plaatsen in de werkplaats.
+ Ons afval scheiden we via Greenwaste in verschillende containers. Wij gooien het afval in verschillende containers en bij Greenwaste kijken ze vervolgens naar duurzame routes voor het afvoeren van het afval.
+ In alle vestigingen maken we gebruik van papieren bekertjes en roerstaafjes welke vervolgens op een duurzame manier weer worden gerecycled.   
+ We maken in alle vestigingen gebruik van groene stroom en gas.

Duurzaamheid bij Dusseldorp Oostzaan

Professioneel kitesurfer Roderick Pijls ging langs bij Dusseldorp Oostzaan om onze duurzame vestiging te bekijken. Hier kreeg hij een rondleiding van de architect van Dusseldorp Sander van der Wel. 

BMW eDrive zones

BMW eDrive Zones Den Haag

Den Haag wil de CO2-uitstoot in de binnenstad zoveel mogelijk beperken. BMW Plug-in Hybrides kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. Met de introductie van de BMW eDrive Zone in Den Haag wordt de volgende stap naar emissievrij rijden in de binnenstad mogelijk gemaakt. Een eDrive Zone is een geografisch gebied dat door BMW met behulp van GPS-coördinaten aan de auto wordt doorgegeven. De nieuwste generaties BMW Plug-in Hybrides herkennen wanneer u een eDrive Zone inrijdt en schakelt automatisch over op de volledig elektrische rijmodus. Zo rijden BMW Plug-in Hybrides in de stad uitstootvrij. 

Anderen bekeken ook

Dusseldorp Hoorn

Over Dusseldorp

Er is maar één merk dat alles kan op het gebied van twee- en vierwielers en dat is BMW. Niet voor niets zijn we de langst actieve BMW dealer van Nederland. Voor ons is een BMW de ultieme combinatie van elegantie, bruikbaarheid, zakelijkheid en rijplezier. We willen dat onze klanten plezier beleven aan hun auto. Dat is iets wat BMW als geen ander merk begrepen heeft: rijplezier. 

Laadvoorzieningen Dusseldorp

Blogs over elektrisch rijden

Overstappen op elektrisch rijden kan soms best wel spannend zijn omdat de elektrische wereld voor veel bestuurders nog onbekend is. Daarom proberen wij bij Dusseldorp BMW alle informatie zo duidelijk mogelijk voor u op een rijtje te zetten. Zo vertellen wij u bijvoorbeeld alles wat u moet weten over het opladen van uw elektrische auto en leggen wij het verschil uit tussen elektrisch of hybride rijden. 

BMW i3 laadpaal

Duurzaamheid bij BMW Group

Anno 2021 is het voor bedrijven van groot belang om duurzaam en maatschappelijk te ondernemen. Zo ook voor de BMW Group. De BMW Group gaat de toekomst in met een gloednieuwe strategie dat duurzaamheid naar een nieuw niveau tilt. Het doel is klimaatneutrale en emissievrije mobiliteit. De BMW Group legt stap voor stap de weg af naar een duurzame toekomst.

Zonnepanelen opbrengst in Oostzaan

Bekijk live de energie opbrengst