Duurzaamheid bij de BMW Group

Anno 2021 is het voor bedrijven van groot belang om duurzaam en maatschappelijk te ondernemen. Zo ook voor de BMW Group. BMW Group Nederland is een dochteronderneming van het wereldwijd opererende BMW AG uit München. De BMW Group gaat de toekomst in met een gloednieuwe strategie dat duurzaamheid naar een nieuw niveau tilt. Het doel is klimaatneutrale en emissievrije mobiliteit. De BMW Group legt stap voor stap de weg af naar een duurzame toekomst. Als BMW dealer doen wij ook ons uiterste best om net zo duurzaam te ondernemen als de BMW Group. 

BMW i4

Elektrisch rijden

In de gebruiksfase van de modellen streeft de BMW Group naar een flinke CO2-reductie. Per gereden kilometer willen ze de gemiddelde uitstoot namelijk met 40% verlagen. Dit doen zij door volledig in te zetten op elektrificatie. In 2023 zullen er al 13 volledig elektrische modellen worden aangeboden door BMW. Ook de keuze voor een plug-in hybride is zeer verantwoord. De uitstoot van deze auto’s is een stuk lager dan van gewone auto’s door de verschillende innovatieve technologieën.

Duurzaamheid bij BMW

Duurzame waardeketen

Een ander doel van de BMW Group is een duurzame waardeketen, die gebruikmaakt van gerecyclede en hernieuwbare grondstoffen, ook wat betreft de energievoorziening. Ook speelt het verminderen van de CO2 emissie een centrale rol bij de BMW Group. Het aantal elektrische auto’s neemt toe en voor deze productie is veel energie en materiaal nodig. Om deze reden moeten er in de hele waardeketen extra maatregelen worden genomen voor CO2 reductie.

Het gebruik van duurzame materialen

De BMW Group maakt gebruik van duurzame materialen om op alle mogelijke manieren een steentje bij de dragen aan de duurzame toekomst.

» FSC-gecertificeerd hout. De BMW Group werkt nauw samen met het Forest Stewardship Council en zet zich actief in voor verantwoorde en duurzame bosbouw door aan de strengste normen te voldoen.
» Kenaf. Kenaf is een plant met veel vezels die kan worden ingezet bij bijvoorbeeld het interieur van de BMW I3.
» Natuurlijk rubber. Dit is een materiaal dat wordt gebruikt om banden mee te maken. Het doel is om de complete waardenketen van natuurlijk rubber aantoonbaar duurzaam vorm te geven.
» Econyl. Het recyclen van primaire materialen is een belangrijke maatregel voor duurzaamheid. Econyl is hier een mooi voorbeeld van, deze stof wordt gewonnen uit nylonafval en wordt gebruikt in de vloerbekleding en vloermatten van bijvoorbeeld de BMW iX.
» Aluminium. Aluminium is binnen de BMW Group een van de belangrijkste productiegrondstoffen. De productie hiervan vind dan ook zo duurzaam mogelijk plaats.

BMW 100% groen

Uiterlijk 2030 wil de BMW Group de CO2 emissie op hun locaties met 80% verminderen. Sinds 2020 halen ze daarom al hun extern opgewekte stroom uit hernieuwbare energiebronnen. Vanaf 2021 maken ze de fabrieken en kantoren compleet klimaatneutraal doordat ze het totale stroomverbruik verlagen en alleen nog maar hernieuwbare energie gebruiken.

BMW i3 Dark Shadow Edition

De BMW i3

De BMW i3 is dé duurzaamste elektrische auto. De auto is 100% elektrisch, heeft 0% uitstoot en is gebouwd met 100% windenergie. Daarnaast is de stoelbekleding voor 34% gemaakt van oude PET-flessen. Voor het dashboard van de i3 is er gekozen voor het hout van de eucalyptusboom en de deurpanelen zijn gemaakt van de lichte kenafvezels van de malveplant. 

Dusseldorp Oostzaan

Duurzaamheid bij Dusseldorp BMW

Ook bij ons als BMW dealer staat duurzaamheid centraal en werken we hard aan een duurzame toekomst. Zo hebben we in Oostzaan een pand met zonnepanelen dat er voor zorgt dat we vrijwel CO2-neutraal opereren. Elke dag worden er nieuwe stappen gezet en verduurzamen we onze organisatie steeds verder.