Dusseldorp BMW X Jeff Koons

Een samenwerking tussen Dusseldorp BMW en Jacksart

Exclusiever dan dit gaat het niet worden. De wereldberoemde kunstenaar Jeff Koons heeft zijn eigen BMW M850i xDrive Gran Coupé ontworpen. Het resultaat: een kunstwerk op wielen waar maar 99 exemplaren ter wereld van rijden. Rijden? Dat klopt, het doel van deze samenwerking is dat de auto’s ook daadwerkelijk gaan rijden en niet alleen maar tentoongesteld zullen worden.

 

THE 8 X JEFF KOONS is te bewonderen in onze showroom in Apeldoorn

THE 8 X JEFF KOONS

Het design van THE 8 X JEFF KOONS

Jeff Koons heeft flink uitgepakt bij het ontwerpen van deze 8 Serie. Het ontwerp combineert maar liefst elf kleuren. Van blauw tot zilver en van geel tot zwart. Het blauw doet hem denken aan de uitgestrektheid van de ruimte. De kleuren op de achterzijde verwijzen naar de M3 GT2 Art Car uit 2010, die deelnam aan de 24 uur van Le Mans. De stoelen in deze BMW M850i zijn uitgevoerd in opvallende tinten rood en blauw, de kleuren van superhelden uit het stripuniversum en de kleuren van BMW M. De woorden “POP” op de zijden van de auto staan volgens Koons voor de wervelingen van de wind, de kracht en snelheid van THE 8 X JEFF KOONS. Het aanbrengen van alle lak heeft ongeveer 200 uur gekost.

Jacksart

Bij Dusseldorp BMW wilden wij iets speciaals doen met deze limited edition 8 Serie. Daarom hebben we de Apeldoornse kunstenaar Jack Liemburg gevraagd of hij speciaal voor ons een werk kon maken dat past bij THE 8 X Jeff Koons. Hoe dit is gegaan kan je zien in deze video!