De nieuwe BMW i7

De eerste elektrische BMW 7 Serie

Vanaf december 2022 bij Dusseldorp BMW in de showrooms: De nieuwe BMW i7! De nieuwe BMW i7 heeft een flink vernieuwd uiterlijk, een digitale belevenis van topklasse en veel comfort voor langere reizen. Deze volledig elektrische variant van de BMW 7 Serie laat zien hoe duurzaam een premium limousine kan zijn.

De nieuwe BMW 7 Serie zal leverbaar zijn als BMW i7, BMW 740d, BMW 750e en als BMW M760e.

Actieradius tot 625 kilometer*
Vermogen van 544 pk
Van 0 naar 100 in 4,7 seconden
Het interieur van de nieuwe BMW 7 Serie

Het interieur van de nieuwe BMW i7

Ook in het interieur van de nieuwe BMW 7 Serie hebben een aantal veranderingen plaats gevonden. Zoals een nieuw 2 spaaks stuurwiel met platte onderzijde. Het zitcomfort en stoelontwerp zijn ook significant verbetert. Het interieur van de nieuwe BMW 7 Serie bevat het nieuwe Curved LCD Display instrumenten paneel inclusief videostreaming.

Duurzame productie van de nieuwe BMW 7 Serie

De wereldwijde marktintroductie van de nieuwe BMW 7 Serie gaat van start in november 2022, 45 jaar na de eerste BMW 7 Serie. Ook de zevende generatie zal worden gebouwd in de BMW Group Fabriek Dingolfing. Hier komen de volledig elektrisch aangedreven i7 en de varianten met een verbrandingsmotor of een Plug-in Hybride aandrijfsysteem van dezelfde, flexibele productielijn. De productie van de elektromotoren en de hoogvoltage-accu’s voor de BMW 7 Serie is eveneens in Dingolfing.

Voor het productieproces gebruikt BMW Group – net zoals in de verdere productieketen – in toenemende mate hernieuwbare energie. Bovendien hanteert BMW Group strenge voorwaarden bij de inkoop van grondstoffen en worden op grote schaal gerecyclede materialen toegepast. Daarmee speelt de nieuwe BMW 7 Serie ook een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de ambitieuze doelstellingen van BMW Group op het gebied van duurzaamheid.

*De elektrische actieradius varieert tussen de 590 en 625 km.