Ontdek de BMW i8 Coupé en Roadster.

De BMW i8 Coupé en i8 Roadster zijn futuristisch tot in het kleinste detail. Hun progressieve belijning spreekt een vormtaal die in dynamiek nauwelijks nog te overtreffen is. Het meest markante kenmerk: de indrukwekkende vleugeldeuren van licht carbon die comfortabel te openen zijn. De atletische voorzijde zet het individuele karakter voort en presenteert trots de BMW nierengrille, geflankeerd door full-LED-koplampen en nieuw ontworpen Air Curtains. De onmiskenbare V-vormige Black Belt loopt vanaf de motorkap door over de hele auto en benadrukt het lage silhouet. Bovendien optimaliseert het indrukwekkende Streamflow design de luchtstroom, voor ongeëvenaarde aerodynamische eigenschappen. Zo zijn de BMW i8 Coupé en i8 Roadster een perfecte symbiose van vorm en functie die slechts één doel nastreven: ultieme vrijheid.

Waarheen u ook gaat: dankzij tal van assistentiesystemen zijn de BMW i8 Coupé en i8 Roadster op alles voorbereid. Zo worden bijvoorbeeld bij rijden in nat weer de remmen van tijd tot tijd gereinigd door de droogremfunctie, om altijd een onmiddellijke en krachtige vertraging te kunnen bieden. En dat zonder merkbare remdruk. Bovendien maakt de Dynamische Tractie Controle (DTC) het wegrijden bij ongunstige weersomstandigheden eenvoudig door wielslip te verminderen en voor maximale tractie te zorgen. Tijdens het rijden gebeurt dit door de BMW xDrive vierwielaandrijving, die in elke situatie voortreffelijke grip mogelijk maakt. Het systeem wordt in de hybridemodus geactiveerd en verdeelt de aandrijfkracht van beide soorten aandrijving variabel en afhankelijk van de actuele situatie over de vier wielen.

''De BMW i8 Coupé en Roadster vormen de belichaming van een op rijdynamiek en wendbaarheid gefocuste sportwagen.''

De toekomst krijgt vorm – in de gestalte van de allereerste BMW i8 Roadster. Inspirerend, fascinerend en klaar om een nieuwe interpretatie te geven van het begrip vrijheid. Voor onvoorwaardelijk rijplezier, zover de weg voert. Al bij de eerste blik op het iconische design stijgt het adrenalinepeil. De toerenteller schiet al even snel omhoog: de innovatieve Plug-in Hybride aandrijving genereert 374 pk en 570 Nm. En brengt de BMW i8 Roadster in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/h. De snelste route om een nieuwe vorm van vrijheid te ervaren.

Uitgebreide informatie

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.