Teaser: BMW M8 Coupé

Puur rijplezier dankzij innovatie

BMW M GmbH lanceert een nieuw display en besturingssysteem voor de configuratie van aandrijflijn-, chassis- en rijhulpsystemen voor zijn high performance modellen. Behalve extra voertuiginstellingen, die via de Setup knop zijn te kiezen, profiteren bestuurders ook van een nieuwe M modus waarmee de displays en de rijassistentiesystemen kunnen worden geconfigureerd.

Nieuwe setup mogelijkheden

De nieuwe Setup knop op de middenconsole van de nieuwe BMW M8 Coupé en BMW M8 Cabrio biedt direct toegang tot alle beschikbare instellingen voor vijf verschillende parameters. Na een druk op de knop verschijnt op de Control Display het Setup menu, dat een overzicht biedt van de ingeschakelde voertuiginstellingen. De bestuurder kan vervolgens via de touchscreen of de iDrive Controller stap voor stap de gewenste modus voor de motor, demping, besturing, remmen en M xDrive instellen.

Voor de instellingen van de motor is er keuze uit de standen EFFICIENT, SPORT en SPORT PLUS, terwijl voor de elektronisch aangestuurde dempers gekozen kan worden uit de modi COMFORT, SPORT en SPORT PLUS. Vervolgens zijn er twee standen voor de M specifieke, elektromechanische stuurbekrachtiging en het nieuwe remsysteem, namelijk COMFORT en SPORT. Als DCS (Dynamic Stability Control) is gedeactiveerd, spelen de instellingen 4WD, 4WD SPORT en 2WD (voor 100% achterwielaandrijving) van het M xDrive systeem ook een rol.

Twee persoonlijke configuraties van de voertuiginstellingen kunnen permanent worden opgeslagen, in combinatie met de gewenste instelling voor motorgeluid, schakelgedrag, stabiliteitssystemen en Auto Start Stop functie. Deze persoonlijke instelling kan direct geactiveerd worden door een druk op een van de twee M knoppen op het stuurwiel.

Instelbaar remsysteem met een nauwkeurig pedaalgevoel en M specifieke instelling.

Bij het wisselen tussen de modi COMFORT en SPORT verandert de druk op het rempedaal die nodig is om de auto te vertragen. De bestuurder kan kiezen voor een op comfort gericht gevoel van het rempedaal of een juist uiterst directe, onmiddellijke respons van het pedaal. In de nieuwe BMW M8 is dit systeem naar wens beschikbaar in combinatie met de standaard M Compound remmen of de optionele M Carbon keramische remmen.

Deze content wordt geblokkeerd

Deze content wordt niet weergegeven, omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.