Alles over winterbanden

ALLES WAT U WILT WETEN VOOR DE KOUDE MAANDEN

Winterbanden zijn van wezenlijk belang. Ze staan garant voor een betere handling onder zware omstandigheden. Winterbanden zijn dan ook verplicht in veel landen. Toch kunnen ze niet alleen uw veiligheid, maar óók de styling van uw auto verbeteren. De Originele BMW Winterwielsets zijn niet alleen ontwikkeld met het oog op de rijdynamiek van uw BMW, maar zijn tevens afgestemd op het unieke BMW design.


Als het gaat over handling op winterse wegen, kennen we één universele voorkeur: maximale grip. Een universele oplossing bestaat echter niet. Rijgedrag verschilt per model en er is dan ook een specifieke benadering nodig. Alleen Originele BMW Winterwielsets zijn specifiek ontwikkeld en afgestemd op de unieke constructie en eigenschappen van uw BMW

DE WINTER DUURT 5 MAANDEN.

1 SECONDE KAN BESLISSEND ZIJN

De perfecte combinatie van velgen en banden voor uw BMW zorgt voor veiligheid en gemoedsrust onder alle omstandigheden. Sneeuw en gladheid verdwijnen niet door de Originele BMW Winterwielsets. Maar uw zorgen wél.

VOORBEREID OP KOMENDE WINTER?

Als de temperatuur daalt, zijn de prestaties van zomerbanden niet meer optimaal. De rubbersamenstelling wordt hard en dat leidt tot een
verminderde adhesie en handling. En daarom is 7°C het omslagpunt voor winterbanden. Alleen de speciale rubbersamenstellingen van
winterbanden zijn bestand tegen de kou; ze behouden grip en staan garant voor een korte remafstand. Neem op tijd maatregelen en laat
een kritische situatie niet uitlopen op een botsing.


VAN ENKELE MILLIMETERS TOT CRUCIALE METERS.

Afgezien van de 7°C-regel is er nóg een wezenlijk detail: de profieldiepte van de banden. Het wettelijk voorgeschreven minimum van
1,6 mm tevens het verdedigbare minimum voor veiligheid. Naast een grotere profieldiepte hebben nieuwe winterbanden tevens een speciale
lamellenstructuur. Die resulteert in een kortere remafstand en algehele verbetering van de veiligheid.

EEN GREEP UIT

BMW BANDEN MET STERMARKERING

U rijdt niet in de eerste de beste auto, dus waarom zou u zomaar een band kopen? Stem uw rijervaring, veiligheidseisen en persoonlijke voorkeur voor esthetiek af op banden die net zo superieur zijn als uw BMW. Ontwikkeld in nauwe samenwerking met selecte fabrikanten van kwaliteitsbanden (zoals Bridgestone, Michelin en Pirelli.). Banden met een stermarkering onderscheiden zich door:

Alle originele banden en wielen van BMW zijn individueel ontwikkeld voor de constructie en eigenschappen van een specifiek BMW model.

Elke band is grondig getoetst op niet minder dan 50 kwaliteitscriteria (het EU-bandenlabel eist naleving
van slechts drie criteria).

Originele BMW banden zijn perfect afgestemd op de ophanging en adaptieve systemen voor maximale grip
en prestaties.

Banden met een stermarkering overtuigen door een ongekend lange levensduur, topscores voor veiligheid
en geavanceerde runflat-technologie.

Systematisch gebruik van speciale materialen verlaagt brandstofverbruik én geluidsniveau.

WETGEVING WINTERBANDEN

Verplicht gedurende een specifieke periode
Zweden, Finland, Estland, Letland, Slovenië,
Kroatië, Litouwen, Bulgarije, Bosnië Herzegovina
Verplicht gedurende een specifieke periode
Zweden, Finland, Estland, Letland, Slovenië,
Kroatië, Litouwen, Bulgarije, Bosnië Herzegovina
Verplicht bij winterse omstandigheden
en verkeersborden
Tsjechië, Oostenrijk
Verplicht bij verkeersbord
Italië

Winterbanden monteren

Onze winterwissel afspraakplanner is vanaf nu weer geopend, waardoor u nu al op uw gemak een afspraak kunt maken voor de wisseling op het moment dat het u het beste uit komt. Heeft u nog geen winterset, neem dan eens een kijkje op de Dusseldorp Webshop. 

BMW Winterbanden 2020 Configurator

BMW ACCESSOIRE CONFIGURATOR

Heeft u enig idee van de enorme keuze in wieldesigns? Gesmeed, gegoten, gepolijst, in tweekleurig Ferricgrey of Orbitgrey, chroom of opvallend zwart? En daarom hebben wij de Configurator voor Accessoires ontwikkeld; selecteer uw BMW, kijk hoe de wielen de look veranderen en ontdek uw persoonlijke stijl.

BMW Winterbanden 2020 runflat

BMW Runflat-technologie

De runflat-technologie laat u nooit in de steek. Niet alleen omdat u na een lek aan een band nog zo'n 80 km kunt rijden met maximaal 80 km/h, maar omdat u gewoon verder kunt rijden. Doorrijden staat immers voor veiligheid en comfort. De versterkte wang van de runflat-technologie houdt uw BMW stabiel en u hoeft dus niet op een ongunstige locatie te stoppen om het wiel te wisselen. Nog meer voordelen: extra ruimte in de kofferbak en een lager gewicht; er hoeft immers geen reservewiel of mobiliteitsset te worden meegenomen.

BMW Winterbanden 2020 verzekering

BMW Bandenverzekering

Bij de aanschaf van een fabrieksnieuwe BMW of Originele BMW Wielen en Banden met stermarkering - ontwikkeld in samenwerking met geselecteerde, vooraanstaande fabrikanten - profiteert u automatisch van een bandenverzekering van 36 maanden zonder extra kosten.De verzekeringsperiode van 36 maanden gaat in op de aanschafdatum van de Originele BMW Band met stermarkering of de registratiedatum van een fabrieksnieuwe BMW. Dat betekent dat u meteen al bij de eerste kilometers heel gerust rijdt.

- Schade veroorzaakt door een scherp voorwerp
(bijvoorbeeld een spijker of gebroken glas)
- Schade door het raken van een stoeprand
- Schade als gevolg van vandalisme
- Diefstal van banden

BMW Dakbox 520 liter
BMW Dakdragerset 3 Serie (F30) 3 Serie GT (F34)
BMW fietsendrager

BMW Dakbox 520 liter

Meer inhoud en laadvermogen dan alle andere dakboxen van BMW en perfect voor de komende winterperiode.

BMW Dakdragerset 3 Serie (F30) 3 Serie GT (F34)

BMW Dakdragerset 3 Serie (F30) 3 Serie GT (F34), een nieuw en aantrekkelijk ontwerp, eenvoudig te monteren en makkelijk in gebruik. 
 

BMW fietsendrager

Deze fietsendrager is geschikt voor het vervoeren van E-Bikes (elektrische fietsen), als voor gewone fietsen. Standaard kunnen er 2 fietsen vervoerd worden. De fietshouder wordt uitsluitend gemonteerd op de kogelkop van de trekhaak, is opvouwbaar tot zeer kleine afmetingen en kan door de grote lading (2 x 30kg fietsgewicht) naast normale fietsen ook E-bikes vervoeren. De fietsendrager is neerklapbare voor betere toegang tot de auto-achterkant. De stekker is een 13-polige Jaeger uitvoering. De BMW Fietsdrager is geschikt voor fietsen van max 2 x 30 kg.*

CONTACT MOGELIJKHEDEN

Neem eenvoudig contact met ons op

Wilt u meer weten over Dusseldorp BMW of een afspraak maken? Neem dan contact op met één van onze vestigingen, maak gebruik van e-mail, WhatsApp of maak gebruik van de handige chat functie. Een mailtje sturen kan uiteraard ook via ons contactformulierDaarbij is het ook mogelijk om een digitale afspraak te plannen met één van onze verkoopadviseurs.
Onze klantenservice is op werkdagen tussen 08:00 uur en 18:00 uur bereikbaar, waarbij u ons via WhatsApp en chat tot 22:00 uur kunt bereiken. Afhankelijk van het medium proberen wij u binnen een kwartier tot een uur te woord te staan.