Interview met Ruben Hein

"De perfecte overgang naar de toekomst!"

Ruben Hein is een Nederlandse zanger, componist en pianist en reed tot een aantal weken terug in een BMW 530e van Dusseldorp. Een zeer ruime en milieuvriendelijke hybride auto. Perfect dus voor vader en milieufreak Ruben.

Ruben Hein

De BMW 530e rijdt erg comfortabel

Ruben had al langer de wens om volledig elektrisch te rijden maar vanwege zijn drie zoons had hij een ruimere auto nodig: “Deze was er een aantal jaar geleden nog niet in een volledig elektrische variant dus daarom heb ik voor een hybride model gekozen. Voor mij een perfecte overgang naar volledig elektrisch rijden”. Voorheen woonde Ruben in Amsterdam maar hij is recent naar Haarlem verhuisd waar ook zijn studio zit. Wel moet hij voor optredens flinke afstanden rijden, hier is de hybride BMW 5 serie perfect geschikt voor omdat deze erg comfortabel rijdt.

Naast dat Ruben naar optredens en naar de studio rijdt wordt de auto ook gebruikt als gezinsauto. “We rijden er mee naar opa en oma maar we zijn er ook mee naar Denemarken gereden. Dakkoffer op het dak en het gezin in de auto, dit kon prima.” Het enige nadeel aan de auto is volgens Ruben dat er geen drie kinderzitjes naast elkaar in passen, nou zijn er weinig auto’s waarin dit wel makkelijk gaat.

Zoals eerder al is genoemd is Ruben een echte milieufreak en zet zich op veel fronten in voor een betere wereld. “Ik geef veel om het milieu, dit is dan ook de reden dat ik ben overgestapt naar een hybride auto. Ik wil overal waar het kan mijn steentje bijdragen. Ook het opladen vindt Ruben geen probleem, dit is volgens hem een mindset waar je je even voor in moet zetten waardoor het al snel een gewoonte wordt. Daarnaast kost het opladen van een auto ook minder dan de gebruikelijke brandstof. Zelf kan hij de auto opladen bij hem in de straat. Een hybride auto is voor Ruben de perfecte overgang naar de toekomst.

Ruben rijdt inmiddels volledig elektrisch in de BMW iX3. Meer weten over deze iX3? Klik dan hier. Binnenkort delen we zijn ervaringen in deze volledig elektrische BMW.

"Ik ben een echte milieufreak en deze auto past daar goed bij."
Ruben Hein