BMW XM

Het eerste geëlektrificeerde high-performance model

Het eerste geëlektrificeerde high-performance model van BMW: de BMW XM. Dit nieuwe model van BMW is voorzien van een plug-in-hybride aandrijving met een M TwinPower Turbo V8 benzinemotor en een bijzonder krachtige elektromotor. Beide motoren samen zorgen voor een ongekende rijdynamiek met een vermogen van 653 pk. De nieuwe BMW XM staat vanaf dit voorjaar in al onze showrooms en zal verkrijgbaar zijn vanaf €175.163,-.

De prestaties van de BMW XM

De ongekende prestaties van de BMW XM

Het maximumvermogen van de V8 benzinemotor bedraagt 489 pk en dat van de elektromotor 197 pk wat dus samen zorgt voor 653 pk. De nieuwe, hoogtoerige, V8 benzinemotor is voorzien van de nieuwste M TwinPower Turbo technologie. Deze benzinemotor wordt ondersteund door een elektromotor die is geïntegreerd in de 8-traps M Steptronic sporttransmissie. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de nieuwe BMW XM in 4,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur sprint. De kracht van beide motoren wordt naar het wegdek geleid via de M xDrive vierwielaandrijving.

Het interieur van de BMW XM

Het interieur van de BMW XM

De stijl van het exterieur van de BMW XM wordt mooi doorgetrokken in het interieur. Het dashboard en de stoelen voorin zijn ontworpen voor een actieve rijbeleving. Dit is te merken aan de M multifunctionele stoelen, knee pads, een modelspecifiek met leder bekleed M sportstuurwiel en M specifieke graphics in alle displays. Het interieur achter is een ware M Lounge dankzij de royale ruimte en de hoogwaardige materialen. De BMW XM bevat verwarmbare rugleuningen en speciaal ontworpen kussens voor een luxueus comfort achterin. De hemelbekleding is uniek met zijn driedimensionale prismastructuur, de randen van de hemel in stijl van een fotolijst en honderd LED lampjes om het geheel te verlichten.