Nieuwe plug-in hybride modellen

BMW gaat voortvarend verder met elektrificatie

BMW gaat voortvarend verder met de elektrificatie van zijn gamma en presenteert de nieuwste plug-in hybride modellen op de komende Autosalon van Genève . Tegelijk presenteert BMW een nieuwe sports activity vehicle met elektrische aandrijving: de BMW X3 wordt vanaf december 2019 ook als plug-in hybride geproduceerd. Daarmee is de BMW X3 de eerste SAV die BMW aanbiedt met drie soorten aandrijflijnen: enkel een verbrandingsmotor, een plug-in hybride én in 2020 volledig elektrisch.

BMW Group heeft eind 2019 twaalf modellen met een volledige of deels elektrische aandrijving in het gamma, te weten de volledig elektrisch aangedreven BMW i3 en BMW i3s ,BMW i8 Coupé en de BMW i8 Roadster En dan zijn er nog de plug-in hybride modellen: BMW X5 xDrive45eBMW X3 30eBMW 225xeBMW 330eBMW 530eBMW 745e en de BMW X1 xDrive25Le die in China wordt geproduceerd voor de lokale markt. De MINI Cooper SE Countryman ALL4 en de volledig elektrische MINI completeren het twaalftal geëlektrificeerde modellen. Niet alleen dat grote aantal is uniek, ook de variëteit is – van het premium compacte segment via het (hogere) middensegment tot in het segment van de luxe, sportieve auto’s én in de segmenten van de sportauto’s en de SAV’s. BMW Group verwacht dat in 2025 het aanbod van elektrische modellen van de merken in de groep is toegenomen tot minimaal 25, waarvan minimaal twaalf volledig elektrisch zullen zijn.


 

Wereldpremière

de BMW X3 xDrive30e met plug-in hybride aandrijving.

BMW start in december 2019 met de productie van een SAV met plug-in hybride aandrijving. De BMW X3 xDrive30e maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève. De auto combineert de veelzijdigheid van een premium middelgrote SAV met de vooruitstrevende BMW eDrive technologie. Zijn robuuste karakter, sportieve prestaties en BMW xDrive vierwielaandrijving – ook actief als alleen de elektromotor de auto aandrijft – zijn gecombineerd met een bijzonder laag brandstofverbruik en een bijzonder lage emissie. Met de allernieuwste accutechnologie heeft de BMW X3 xDrive30e een puur elektrische actieradius van tot wel 50 kilometer*. Dankzij BMW eDrive technologie is het gecombineerde brandstofverbruik beperkt tot minder dan 2,4 l/100 km*, met een CO2-emissie van hooguit 56 g/km*.

Het plug-in hybride systeem in de BMW X3 xDrive30e bestaat uit een 4-cilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek en een elektromotor. Beide krachtbronnen zijn in serie gekoppeld aan een 8-traps Steptronic transmissie en de intelligente vierwielaandrijving. Het systeemvermogen bedraagt 185 kW (252 pk) en kan tijdelijk worden verhoogd met 30 kW (41 pk) door gebruik te maken van het piekvermogen van de elektromotor. De BMW X3 xDrive30e accelereert in slechts 6,5 seconden (onder voorbehoud) vanuit stilstand naar 100 km/u.

Het nieuwste plug-in hybride model van BMW is uitgerust met een lithium-ion-accu die ruimtebesparend onder de achterbank is gemonteerd. Met een bagageruimte van 450 liter doet de BMW X3 xDrive30e niet onder voor de modelvarianten met enkel een verbrandingsmotor.

Andere wereldpremières in Genève:

BMW 330e Sedan, BMW X5 xDrive45e en de plug-in hybride versies van de nieuwe BMW 7 Serie.

De leidende rol van BMW Group op het gebied van elektrische aandrijving komt ook tot uitdrukking in het huidige motorengamma. Op de Autosalon van Genève van dit jaar presenteert BMW de tweede generatie van plug-in hybride modellen in drie segmenten.

De nieuwe BMW 330e Sedan is bijzonder indrukwekkend, niet alleen vanwege de elektrische actieradius van 60 kilometer – ten opzichte van die van zijn voorganger een toename van maar liefst 50%. Maar ook vanwege de reductie van het brandstofverbruik tot maximaal 1,7 l/100 km*. En dat alles gecombineerd met het kenmerkende rijplezier dat de sportsedan biedt. Het systeemvermogen van de plug-in hybride aandrijflijn bedraagt 185 kW (252 pk) – met de mogelijkheid om dat met de standaard XtraBoost tijdelijk met nog eens 30 kW (41 pk) te verhogen. Daarmee accelereert de nieuwe BMW 330e Sedan vanuit stilstand naar 100 km/u in 6,0 seconden (onder voorbehoud).

Ook de nieuwste versie van de BMW X5 met plug-in hybride aandrijving biedt meer vermogen, verbeterde efficiency en een grotere elektrische actieradius. De nieuwe BMW X5 xDrive45e is nu uitgerust met een aangepaste 6-cilinder-in-lijn benzinemotor en een elektromotor – met een systeemvermogen dat is toegenomen tot 290 kW (394 pk). Het kost deze SAV slechts 5,6 seconden (onder voorbehoud) om vanuit stilstand naar 100 km/u te accelereren. De elektrische actieradius bedraagt ongeveer 80 kilometer*, bijna drie keer zo veel als die van zijn voorganger. Daardoor zijn de dagelijkse ritten naar het werk en naar huis gemakkelijk puur elektrisch aangedreven af te leggen, zodat de lokale CO2-emissie wordt gereduceerd tot 0 g/km. Maar met zijn 69 liter brandstoftank is de BMW X5 xDrive45e ook perfect geschikt voor lange ritten. De inhoud van 500 tot 1.716 liter is slechts weinig minder dan die van de modelvarianten met conventionele aandrijving.

De grensverleggende, veelzijdige kwaliteiten van de BMW X5 xDrive45e worden perfect aangevuld door de intelligente BMW xDrive vierwielaandrijving. Die brengt de kracht van beide krachtbronnen over naar alle vier de wielen en zorgt voor sportief rijplezier op de weg en uitmuntende tractie en prestaties op onverhard terrein.

In de plug-in hybride varianten van de nieuwe BMW 7 Serie zijn het reiscomfort en de aangename ambiance van een luxueuze sedan gecombineerd met de mogelijkheid om lokaal emissievrij en vrijwel geluidloos te rijden. De elektrische actieradius is met ongeveer 30% toegenomen en bedraagt nu 50 tot 58 kilometer*.