Ontdek de BMW i3(S).

In de nieuwe BMW i3 en BMW i3s is alles op uitmuntende rijdynamiek en wendbaarheid georiënteerd. Dat begint al bij de speciaal op de eisen van elektromobiliteit toegespitste LifeDrive-voertuigarchitectuur en gaat verder met de innovatieve BMW eDrive aandrijftechnologie en de precieze, wendbare stuurinrichting. Het resultaat: een uniek rijgevoel dat u de dynamiek van elektrisch rijden in de nieuwe BMW i3 en BMW i3s fascinerend en direct laat beleven.

Van onderstel tot inzittendencompartiment - de BMW i3 dankt zijn ongeëvenaarde dynamiek aan een intelligente combinatie van rijcomponenten en onderdelen voor een lichtgewicht constructie. Dankzij de volledig elektrische aandrijving van de BMW eDrive accelereert de BMW i3 in 7,3 seconden van 0 naar 100 km/h. De BMW i3s is met 6,9 seconden nog sneller op deze sprint. Met een vermogen van 170 pk en een koppel van 250 Nm biedt de elektromotor van de BMW i3 tot 260 km emissievrij rijplezier. Bij een gelijkblijvende reële actieradius stelt de BMW i3s 184 pk en een koppel van 270 Nm beschikbaar.

Zodra u het gaspedaal loslaat, remt de auto af en wordt bewegingsenergie teruggewonnen om de accu op te laden. Dit principe maakt zowel accelereren als remmen via het gaspedaal mogelijk. Het typerende one pedal feeling dat hierdoor ontstaat, zorgt voor een nog directere en intensievere rijbeleving.

De Life-module is de benaming voor het moderne inzittendencompartiment van met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP). Dit materiaal, ook wel bekend als carbon, is bijzonder licht, maar tegelijk sterker en belastbaarder dan staal. Het geringe gewicht draagt in combinatie met een laag zwaartepunt van de auto bij aan de wendbaarheid en zorgt voor een grotere actieradius.

''Kom maar op met de toekomst van elektrisch rijden. Want die toekomst begint nu. De nieuwe generatie BMW i3 en de sportieve BMW i3s, 100% elektrisch.''

Opladen was nog nooit zo gemakkelijk: de intelligente oplaadmogelijkheden van de BMW i3 maken flexibiliteit en comfort van het hoogste niveau mogelijk. Met digitale services plant u het laadproces nog overzichtelijker dan eerst - ongeacht of u thuis oplaadt of onderweg.

Met de BMW Digital Charging Service (DCS) kunt u automatisch opladen in de kostenefficiëntste periode op basis van uw energietarief. Dat bespaart stroom en maakt het mogelijk gericht gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

Uw BMW i3 kunt u thuis met de BMW i Wallbox en de BMW i Wallbox Connect veilig, snel en comfortabel in ca. drie uur tot 80 % opladen. Dit is mogelijk door het driefasen laadvermogen van de nieuwe BMW i Wallbox van tot 11 kW voor de BMW i3 (94 Ah). Met de BMW i Installatieservice wordt de montage van uw BMW i Wallbox uitgevoerd door gekwalificeerde elektromonteurs. Bovendien heeft u de mogelijkheid groene stroom en zelf opgewekte zonne-energie te gebruiken – voor nog duurzamer laden.


* De Wallbox maakt een laadvermogen mogelijk van tot 22 kW.

Uitgebreide informatie

Bekijk het BMW i3(s)