Bijtelling berekenen 2021

Welkom op de pagina bijtelling berekenen, waar u door middel van een bijtellingscalculator eenvoudig kan berekenen hoeveel netto bijtelling u moet betalen voor uw BMW. Door middel van de bijtellingscalculator kunt u zowel de bijtelling voor 2020 als 2021 berekenen. Kom erachter hoeveel bijtelling u moet betalen voor uw leaseauto en maak nu gebruik van de bijtellingscalculator hieronder!

Wat is bijtelling?

Wij leggen het u graag uit

Wanneer u uw BMW zakelijk wilt gaan rijden, als lease- of bedrijfsauto, dan moet u hierover bijtelling betalen. Afhankelijk van het betreffende voertuig, wordt er een percentage van de fiscale waarde van uw BMW opgeteld bij uw inkomen. Deze belastingverhogende maatregel wordt maandelijks verrekend met de loonbelasting van de werknemer. De hoogte van het bijtellingspercentage wordt aan de hand CO2-uitstoot van uw BMW berekend, hiervoor zijn twee categorieën opgesteld: emissieloze voertuigen (0 gram uitstoot) en alle overige voertuigen.

BMW i3 voorraad 3

Bijtelling in 2021

Wat u moet weten

Bent u opzoek naar een zakelijke leaseauto met een lage bijtelling? Kies dan voor elektrisch rijden met BMW. Voor de elektrische BMW i3(s), iX3 en later dit jaar de BMW iX en BMW i4 geldt vanaf 2021 namelijk slechts 12% bijtelling. Dit lage bijtellingspercentage geldt enkel voor auto’s zonder CO2-uitstoot. Ofwel een 100% Elektrische auto. BMW creëert elektrische auto's met meer vermogen en zonder emissie. Hierdoor rijdt u milieubewust en profiteert u ook nog eens van een gunstig belastingtarief

 

 

Wat heeft u nodig

Voor het berekenen van uw bijtelling

Bijtelling berekenen via onze bijtellingscalculator is zéér eenvoudig. U heeft slechts alleen wat informatie nodig die u moet invullen, zoals:

✓ De fiscale waarde van de leaseauto
✓ Het bijtellingspercentage van de auto
✓ Het hoogste percentage inkomstenbelasting over uw brutoloon

In het kort leggen we hieronder uit wat deze informatie inhoudt.

De fiscale waarde betekent de nieuwprijs van uw BMW, die geldt op het moment van kentekenafgifte. De fiscale waarde wordt gerekend inclusief BPM en BTW, maar exclusief kosten als: rijklaar maken, registratie en de recyclingbijdrage. Omdat ook opties onderdeel zijn van de totale fiscale waarde, betaalt u hier ook bijtelling over. Dit in tegenstelling tot achteraf gemonteerde accessoires, hier hoeft u geen bijtelling over te betalen.

Omdat de hoogte van het bijtellingspercentage in 2021 wordt veranderd, hebben we voor u ook een overzicht gemaakt van de CO2-uitstoot en het daarbij behorende bijtellingspercentage in 2021.

0 gram / km = 12%*

* Het lagere bijtellingspercentage van 12% geldt vanaf 1/1/2021 tot €40.000,- van de fiscale waarde, over het bedrag daarboven betaalt u 22% bijtelling.

Vanaf 1 gram / km = 22%

Omdat ook het percentage inkomstenbelasting in 2021 enig sinds verschilt, ten opzichte van het jaar 2020, hebben we de exacte percentages hieronder afgebeeld voor u:

Bruto inkomen tot € 68.507 = 37,10%

Bruto inkomen vanaf € 68.507 = 49,50%

Bereken hier jouw bijtelling

Door middel van de bijtellingscalculator

Zakelijk rijden bij Dusseldorp

Ontdek het nu

Wilt u uw BMW zakelijk gaan rijden? Dan bent u bij Dusseldorp aan het juiste adres. Zo kunt u bij ons kiezen uit verschillende zakelijke aanschafmogelijkheden. Wilt u graag meer weten over zakelijk rijden bij Dusseldorp BMW? Klik dan op de onderstaande buttons of neem contact met ons op!

Bijtellingsvriendelijke BMW's

Foto van de BMW iX in de stad

De BMW iX

Maak kennis met het nieuwe, elektrische vlaggenschip van BMW: de BMW iX. De meest duurzame, intelligente en modernste BMW ooit gemaakt. Een fijne combinatie van rijplezier, veelzijdigheid en luxe. Elektrisch autorijden krijgt een compleet nieuwe dimensie. Ontdek hier al zijn verborgen talenten bij Dusseldorp BMW.

BMW i3 Private leasen

De BMW i3(s)

De nieuwe generatie BMW i3 en de sportieve BMW i3s zijn niet alleen 100% elektrisch, maar ook geavanceerder, sterker en sneller dan ooit. Zo heeft u na slechts 3 uur thuis opladen al een actieradius van 260 kilometer. Bekijk meer van de BMW i3.

BMW iX3 2021 kopen

De BMW iX3

De 100% Elektrisch BMW iX3 heeft een range tot wel 460 KM en is nu leverbaar uit voorraad. Dit betekent dat u nu nog kan profiteren van het aantrekkelijke bijtellingstarief en snel kunt rijden. 

Contact opnemen

Wil je graag meer informatie ontvangen over bijtellingen, zakelijk rijden bij Dusseldorp BMW of een aanbieding op maat ontvangen? Neem dan contact op met onze specialisten of kom langs bij één van onze vestigingen bij u in de buurt!