Over de BMW Racing cup

BMW Racing Cup staat voor spannend seizoen

7 Races op de kalender
Racen met de BMW M240i Cup auto
‘Arrive & Drive’ Concept
BMW Racing cup wat is

Een unieke Race Cup

De BMW Racing Cup is een unieke race cup waarin coureurs met gelijkwaardige auto’s strijden voor de overwinning. Het concept biedt coureurs van heel verschillende pluimage een fantastische mogelijkheid om laagdrempelig en op hoog niveau autosport te bedrijven. Het ‘arrive & drive’ concept met de 410 pk sterke BMW M240i staat daar garant voor.

Dusseldorp BMW is dit jaar opnieuw partner van de BMW Racing Cup. Alle BMW M240i modellen die in de Racing Cup worden gebruikt, werden door Dusseldorp BMW Den Haag geleverd. Meer informatie over de BMW Racing Cup lees je op onze website.

BMW RACING CUP SEIZOEN 2022

De organisatie van de BMW Racing Cup heeft een gevarieerde kalender met 7 races samengesteld, waarvan er 4 zijn voorzien in Zandvoort, 2 in Assen en eentje op het prachtige Ardennen circuit van Spa-Francorchamps. Ook is er een flink aantal testdagen beschikbaar voor de deelnemers, zodat zij zich een kunnen maken met de potente BMW M240i. Op de testdagen is er voldoende begeleiding aanwezig om minder ervaren coureurs de fijne kneepjes van het racevak bij te brengen.

De races  kennen een bijzondere timing. Alle races vinden plaats op een doordeweekse dag; de trainingen (30 minuten) en   de twee races van elk 50 minuten (met een verplichte pitstop) worden binnen een tijdsbestek van 5 uur afgewerkt en heeft een ieder ruim twee uur track time gehad – dat is meer dan menig raceklasse in een heel raceweekend (vrijdag – zondag) te bieden heeft. En passant genieten deelnemers en hun aanhang van uitgebreide catering in de centrale hospitality unit. “Dit concept is ideaal voor drukke ondernemers, die wel graag racen, maar niet de tijd hebben om daar een paar dagen mee bezig te zijn,” zegt Davy Lemmens over dit unieke concept.

Uniek aan de BMW Racing Cup is het ‘Arrive & Drive’ concept: alle deelnemende auto’s worden door een van de 4 partner teams gerund om gelijkwaardigheid te garanderen. De coureur komt met helm & overall naar het circuit en daar staat de cup-auto klaar om in te stappen en te gaan racen. Dat maakt het voor veel coureurs interessant, want die kunnen zich concentreren op het racen, terwijl alle logistieke en technische zorgen uit handen worden genomen. Door de onderhoudsvriendelijke techniek heeft de organisatie bovendien de kosten laag weten te houden.