BMW Racing Cup Partners

 

 

 

BMW Racing cup DayVtec partner

DayVtec Engineering

In 2001 werd DayVtec opgericht door Davy Lemmens en door Peter Kox geïntroduceerd bij Racing for Holland, het team van Jan Lammers. Van 2001 – 2007 was DayVtec voor Racing for Holland technisch verantwoordelijk voor het Le Mans project met de Dome Sportscar. Dit leverde vijf keer een finishresultaat op in deze befaamde 24-uursrace en in 2002 en 2003 zelfs de FIA Sportscar wereldtitel. Naast de activiteiten bij Racing for Holland, was DayVtec voor fabrikant Dome betrokken bij de windtunneltests van de Le Mans Sportscar, maar ook voor de F3 en de IRL Cars. In 2003 en 2004 werkte DayVtec samen met Carly Motors aan de auto’s voor het wereldkampioenschap toerwagens in Macau. Tussen 2004 en 2006 was DayVtec in het ETCC en WTCC actief voor team RBM met Andy Priaux, die in 2004, 2005 en 2006 de Europese en Wereldtitel op zijn naam schreef. Van 2007 tot 2009 heeft DayVtec de belangen voor Tim en Tom Coronel binnen de Nationale autosport behartigd. En sinds 2010 heeft DayVtec een groot en divers klantenbestand in uiteenlopende klasses, zoals de Supercar Challenge, DRDO en DNRT. DayVtec heeft door de jaren heen veel kennis opgebouwd over het racen met verschillende BMW modellen. DayVtec is gevestigd in de voormalige brandweerkazerne op Vliegveld Valkenburg, nabij Katwijk.

BMW Racing cup M240i 2

Hans Weijs Motorsport (HWM)

De geschiedenis van Hans Weijs Motorsport gaat terug tot het midden van jaren 80 van de vorige eeuw. Naast zijn drukke werkzaamheden als eigenaar van een garagebedrijf, begon Hans Weijs Senior voor zijn ontspanning aan rally's en rallysprints deel te nemen. Dat gebeurde met een auto die hij zelf prepareerde. Hans Weijs Senior werd Nederlands Rallysprintkampioen in 1994 en 1995 en won de ECA Rally Cup in 1995, 1998 en 2000. In 2006 werd de grondlegger van Hans Weijs Motorsport Nederlands kampioen F2 en in 2012 Nederlands kampioen shortrally.

In 2005 maakte ook Hans Weijs Junior zijn opwachting in de Nederlandse rallywereld als aanstormend rallytalent binnen het KNAF Talent First programma. Hans Weijs Junior won in 2006 de Mitsubishi Colt Cup. Van 2008 tot en met 2010 runde Hans Weijs Motorsport de deelname van Hans Weijs Junior aan het Junior World Rally Championship. Hans Weijs Junior won het J-WRC klassement in de rally’s van Spanje (2009) en Duitsland (2010). In 2010 werd Hans Weijs Junior vice-wereldkampioen J-WRC. In 2011 heeft Junior zijn vader opgevolgd bij Hans Weijs Motorsport en verhuisde men naar Nijmegen. Hij bouwde het bedrijf steeds verder uit en runt een grote variëteit aan auto’s, van de super rally auto’s in de R5 categorie (Ford en Volkswagen) tot aan BMW’s (M3 en 130) en Nissan Micra! Hans is zelf een begenadig rallyrijder, maar behoort ook op het circuit tot de snelste coureurs. Sinds enkele jaren tekent HWM ook voor successen van klanten op de circuits. Sinds kort is HWM te vinden in Huissen.

BMW Racing CUP MDM Motorsport m240i

MDM Motorsport

Wat ooit begon met twee broers die zelf raceten in diverse toerwagenklassen is inmiddels uitgegroeid tot een professionele autosportorganisatie. Met hun inlevingsvermogen als coureur besloten de broers Dennis en Mark Bus in 1998 hun ervaring als coureurs te gebruiken om een full-service autosportorganisatie op te starten. Meer dan 20 jaar later staat MDM Motorsport bekend als een eerlijk bedrijf waar plezier en resultaat centraal staan. Door zich altijd te blijven ontwikkelen staat de teller nu op 20 gewonnen kampioenschappen. MDM is een professionele organisatie met een groot aanbod van producten en diensten op het gebied van de autosport. Transparantie en een goede prijs-kwaliteit verhouding staan bij MDM hoog in het vaandel.

MDM verhuurt race auto’s (bijvoorbeeld BMW M4, Mercedes-Benz SLK of Westfield), maar levert ook een compleet arrive & drive concept, waarbij alle zorgen uit handen worden genomen. MDM kan bij Arrive & Drive ook zorgen voor training en coaching, catering voor rijders en genodigden, data analyse en helpen bij het bepalen van een race strategie. Het bouwen en aanpassen van raceauto’s behoort ook tot de specialismen van MDM, waarbij te denken valt aan vermogenstest op de rollenbank, modificaties aan het onderstel, inbouwen van FIA goedgekeurde racestoel, rolkooi en brandblussysteem en aanpassingen aan de wielgeometrie en remsysteem. MDM beschikt over een ruime, goed geoutilleerde behuizing in Badhoevedorp, onder de rook van Schiphol.

BMW Racing Cup Michelin

Michelin

Het Franse concern Michelin, in 1889 opgericht door de broers André en Édouard Michelin, is een van de grootste bandenproducenten ter wereld en produceert jaarlijks ongeveer 170 miljoen banden. Wereldwijd werken er bij Michelin meer dan 100.000 mensen, waarvan ongeveer een derde in Frankrijk. Het maakt banden voor personen- en vrachtwagens, maar ook voor speciale voertuigen voor de land- en mijnbouw. Banden voor personenwagens en bestelvoertuigen maken ongeveer de helft van de omzet uit en banden voor vrachtwagens ongeveer een vijfde.

De mascotte van Michelin is het wereldberoemde Michelinmannetje, dat uit autobanden (voorheen uit fietsbanden) is samengesteld. Zijn naam is Bibendum.

Michelin geeft sinds 1900 reisgidsen uit en produceert sinds 1910 de zeer bekende wegenkaarten. De reisgidsen zijn natuurlijk ook bekend van de sterren die daarin worden gegeven aan de beste restaurants ter wereld. De redactie van de kaarten en gidsen is volledig onafhankelijk van de handel in banden.

De competitiebanden van Michelin staan wereldwijd hoog aangeschreven. Zowel in de circuitsport als in de rallysport behaalde het Franse merk talloze overwinningen. De BMW M240i in de BMW Racing Cup is vanaf dit seizoen uitgerust met de Michelin Pilot Sport banden en er is keuze tussen de alom geprezen slick versie en de regenband.